Яке біле вино вибрати для приготування глінтвейну

Глінтвейн – це напій, який користується величезною популярністю особливо в холодну пору року. Глінтвейн приємний своїм ароматом, теплом та смаком. Однак, щоб приготувати смачний глінтвейн, важливо правильно підібрати складові інгредієнти. Важливим компонентом глінтвейну є біле вино, яке надає цьому напою особливий смак та аромат.

Не всі білі вина підходять для приготування глінтвейну. Важливо правильно вибрати сорт вина, щоб напій був насиченим та ароматним. Тому, при виборі білого вина для глінтвейну варто звернути увагу на кілька важливих характеристик.

По-перше, біле вино для глінтвейну має бути сухим або напівсухим. Солодкі вина не підходять для глінтвейну, оскільки вони можуть виявитися надто солодкими та перебити інші смаки та аромати напою. Сухі та напівсухі вина краще підкреслять аромати спецій, фруктів та інших інгредієнтів, що входять до складу глінтвейну.

Яке вино біле для глінтвейну
Вид винаОписХарактеристики
МускатнеСолодке, ароматне вино з фруктовими ноткамиВисока кислотність, яскравий аромат мускату
РислінгСвіже, легке вино із фруктовим смакомПомірна кислотність, ніжний аромат фруктів
ШардонеСухе або напівсухе вино з багатим смакомПомірна кислотність, нотки ванілі та жовтих фруктів
Совіньйон БланСвіже, ароматне вино з трав'яними та квітковими ноткамиВисока кислотність, яскравий фруктовий аромат

Для приготування глінтвейну можна додавати такі білі вина: Шардоне, Совіньйон Блан, Аліготе, Цинандалі. Біле напівсолодке вино для глінтвейну – найменш популярний варіант на любителя.У ресторанах його для цього майже не використовують.

Яке біле вино краще для глінтвейну?

Майстри глінтвейну вважають, що найкраще підходять легкі молоді вина. При цьому німецькі винороби вважають за краще використовувати сорти із вмістом алкоголю не більше 7%, а в Італії та Франції в основі напої із вмістом спирту від 8,5 до 12,5%.

Яке вино найкраще підходить для глінтвейну?

Для приготування глінтвейну знадобиться недороге червоне вино — Мерло, Зінфандель чи Гренаш. Також потрібні будуть прянощі, апельсини та інші цитруси. Гріти напій потрібно на повільному вогні – так, щоб вино не доходило до кипіння.

Яке біле вино підходить для приготування їжі?

Якщо у складі страви є біле вино, то віддати перевагу варто сухим винам кислотних сортів, без витримки у бочці, таким як совіньйон блан, піно гриджіо, рислінг. Якщо при приготуванні використовується червоне вино, переважно вино середньої щільності з помірними танінами.

Яке вино для глінтвейну сухе чи напівсолодке?

Професійні бармени рекомендують лише сухі вина. У них не додають зайвих домішок, вміст цукру практично дорівнює нулю, а вони дуже легкі і не викликають похмілля, якщо випити в міру. Вина, витримані в дубових бочках, теж невідповідний варіант, тому що в глінтвейні вони будуть віддавати гіркотою.