як правильно стелити пергамент

Яким боком правильно покласти пергаментний папір?

Укладати пекарський папір необхідно глянцевим або гладким боком догори. Пергаментом зручно вистилати деко і вже на нього викладати тісто, овочі, рибу або м’ясо. Без олії страви виходять менш жирними, не пригорають і при цьому зберігають соковитість.

Як правильно випікати на пергаментному папері?

Папір для випічки укладають по всій поверхні дека або приладдя для приготування страви. Необхідно запобігти зіткненню продукту, жиру та соку з формою для приготування. У разі застосування виробу з одностороннім силіконовим покриттям – його кладуть на деко необробленим боком донизу.

Як зняти пергаментний папір із випічки?

Як зняти прилиплий папір із випічки

  1. почекати, поки виріб повністю охолоне;
  2. намочити рушник і поставити на нього форму або деко на 5 хвилин;
  3. вийняти випічку разом із пергаментом і перенести їх на вологу серветку. Папір зніметься з легкістю завдяки його розмоканню.